Blog Röportajları – Gökhan Tekin

Uzun bir aranın ardından, yeniden blog röportajlarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu röportajın konuğu başlıktan da gördüğünüz gibi Gökhan Tekin ağabeyimdir. Tam hatırlamıyorum ama Gökhan ağabey ile yaklaşık 1 buçuk veya 2 yıldır tanışıyoruz. Belki daha fazla olabilir, tam emin değilim. Gökhan ağabeyi tanımayanlar bu röportaj sayesinde tanıyacaktır diye umut ediyorum. 

1 -) Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? Gökhan Tekin kimdir, nasıl biridir, mesleği nedir ?

Ben Gökhan. Genelde sakin bir kişiliğe sahibim. İnsanlara karşı ön yargılı olmayı sevmem. Amatör olarak fotoğraf çekmeyi  ve motorsiklet kullanmayı çok seviyorum. Mesleğim; özel bir muhasebe ofisinde muhasebe elemanıyım.


2 -) İlk blog yazmaya nasıl başladınız ?

Bloggokhantekin.com’u kurmadan önce bir çok web sitesi kurdum. O zamanki yıllarda blog yazmak bu kadar popüler değildi. Daha doğrusu çok fazla kişi blog yazmıyordu. Benimde o zamanki yıllarda hedefim kendimi bu konularda geliştirmekti. Bir çok içerik yönetim sistemini kullandım ama düzenli olarak blog yazmıyordum. Sonra blogspot ile tanıştım. Blogspot tam istediğim gibi bir platformdu ve 26 Şubat 2014 tarihinde düzenli olarak içerik girmek istediğim ve alanında başarılı hale gelmesini istediğim bloggokhantekin.com’u kurdum.


3 -) Arama motorunda Kişisel Blog kelimesinde 1. sıradasınız bunu nasıl başardınız ?

Evet bunu bir çok kişi soruyor, özellikle de blog yazmaya yeni başlayan arkadaşlardan soranlar oldu. Ben bunu 3 nedene bağlıyorum. Özgün içerikler üretmek, site içi ve site dışı seo yapmak. Bugüne kadar hiç bir seo firması ile çalışmadım.  Blog sitemin bütün seo işlerini ben kendim yapıyorum. Örneğin bir içerik oluştururken yani herhangi bir konuyla ilgili yazı yazarken yazı içerisinde daha önceki yazılarıma link veriyorum.


4 -) İçerik oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz ?

İçerik oluşturken en çok dikkat ettiğim ve özen gösterdiğim şeylerin başında özgün içerik üretmek gelir. Yazılarımı word belgesinde falan değilde, direk blog panelini açıp blog panelinde yazarım. Elimden geldiği kadar kopyala yapıştır yapmam.  Blog sitemdeki içeriklerden reklam yazıları hariç ki onlarında bir çoğunu ben kendim hazırladım. Diğer bütün içerikler tarafımca ve özenle hazırlanıyor. Bazen 3 – 5 dakikada okunabilecek bir yazı yazmak saatlerimi alabiliyor.

Eğer bir konuda hiç bilgim yoksa sırf ziyaretçi çekmek için o konuyla ilgili yazı yazmam. Blog yazmaya yeni başlayan bazı arkadaşlar bunu yapıyor fakat çok yanlış yaptıklarının farkında değiller. Kısacası bir konuda bilgim yoksa  o konuyu iyice araştırır ondan sonra kendi düşüncelerimi de katar öyle içerik oluştururum.  İçerik oluştururken ciddi bir dil kullanmayı severim. İçerik oluştururken okuyucunun nefes alması için paragraflar halinde yazmaya çalışırım. Eğer yazı çok uzunsa alt başlıklar kullanmaya dikkat ederim.


5 -) Blog yazarlığının hayatınızda ne gibi etkileri oldu ?

Blog yazarlığının benim için mükemmel artıları oldu diyebilirim. Bunların en başında kalbi güzel bir çok insan tanıtım. Bu arkadaşlıklar sadece sanal alemde kalmayıp birkaç tanesi ile canlı olarakta tanıştım ve halende görüşmeye devam ediyoruz. Bunun dışında ben blog yazmadan önce  kitap okumayı gerçekten hiç sevmezdim. Blog yazmaya başladıktan birkaç yıl sonra kitap okumayı sever hale geldim. Düzenli olmasa da artık kitap okumayı gerçekten seviyorum. Zaman zaman para kazanıyorum. Blog sitemde adsense kullanmıyorum. Çünkü adsense gerçekten çok düşük ücretler veriyor. Adsense üyeliğim var. Fakat siteye reklamlar koymuyorum zaman zaman bir iki günlüğüne koyup geri kaldırıyorum.  Ben tanıtım yazısı yayınlayarak para kazanıyorum.


6 -) Yazmış olduğunuz yazılar arasından en beğendiğiniz yazı hangisidir ?

Aslında her yazımı beğeniyorum. Fakat en beğendiklerimin başında mesleğimle ilgili olan Vergi mükellefi olmak ile ilgili yazımdır. Çünkü mail ortamında bir çok kişi bu tür konularla ilgili sorular soruyor. Örneğin insanlar sosyal ağlardan veya satış yapmak istediklerini ne gibi yolları izleyeceklerini soruyorlar. Bende o sorular için böyle bir yazı hazırlamıştım. Ayrıca, muhasebe konuları ile ilgili yazılarımda mevcut. Boş bir zamanımda bu konuyla ilgili çok detaylı bir içerik hazırlamayı düşünüyorum.


7 -) Ne tür blogları takip edersiniz?

Beğendiğim ve takip ettiğim bir çok blog var inan bana buraya yazsam sayfaya sığmaz. Blog türü hiç fark etmez, örneğin kadın blog yazarlarından da çok takip ettiğim var. Kadınlar genelde güzellik ve bakımla ilgili içerikler üretiyor  ama zaman zaman blog ipuçları ile ilgili içerikler üretenlerde var. Fakat daha çok blog ipuçları ile ilgili içerikler üreten siteler daha çok ilgimi çekiyor.

Ben zaman buldukça blogları tek tek gezer ilgimi çeken yazıları okurum. Bazen yorum yaparım. Bazende konuyla ilgili bir yorumum olmadığı için yorum yapamam. Kitap yorumları yapan blogları takip ederim. Örneğin bir kitap alacağım alacağım zaman o kitapla ilgili daha önce yazılmış blog yorumlarını okurum ve ondan sonra karar veririm.  Eğer yeni bir blog keşfetmiş isem site çok yavaş açılıyorsa o bloga bir daha çok nadir girerim. Site açılış hızı benim için çok önemlidir. Blog yazan arkadaşlara tavsiyem eğer ziyaretçilerin tekrar sitelerine gelmelerini istiyorlarsa blog hızına dikkat etsinler. Gereksiz eklenti kullanımından kaçsınlar. Yanlış anlaşılmasın lütfen bunu ben kendim için demiyorum. Bu ziyaretçi için gerçekten çok önemli bir kriter, özellikle de mobilden gelen ziyaretçiler bir siteye girdiğimde site ilk birkaç saniyede açılmazsa eğer hemen geri çıkıyorlar.


8 -) Yazarken bugün ne yazsam deyip konu sıkıntısı çektiğiniz oluyor mu ?

Muhtemelen bu herkesin başına gelen bir durum.   Bazen günlerce yazamadığım oluyor. Fakat sırf yazmak içinde yazmak istemiyorum. Yani üreteceğim içerik gerçekten faydalı olmayacaksa içimden yazmak gelmiyor. Yazacağım konunun gerçekten insanlara faydalı olmasını istiyorum. Bunun içinde gerekirse ayda 1 tane içerik üreteyim ama kaliteli bir içerik olsun bana yeter.


9 -) Kendinize göre bir yazım tarzınız var mı ?

Eskiden, blog yazmaya ilk başladığım zamanlarda dil bilgisi kurallarına hiç uymuyordum. Yazacağım yazıyı paragraflara bölmeden direk olarak yazıyordum. Fakat bunun çok yanlış olduğunu zamanla anladım. Artık elimden geldiği kadar yazılarımı yazarken noktalama işaretlerini kullanıyorum. Bunun dışında yukarıda da söylediğim gibi yazılarımı yazarken ciddi bir dil kullanmayı seviyorum. Ciddi derken çok sert biçimde değil. Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama blog yazarken, selam millet, merhaba millet gibi başlayan yazılar yazmayı hiç sevmiyorum. Çünkü  yazacağım yazıyı okuyan kişi benim 40 yıllık dostum değil. Yazdığım yazıyı okuyan belki 18 yaşında belkide 60 yaşında bilemem o yüzden yazılarımı yazarken ciddi bir dil kullanmayı çok seviyorum.


10 -) Blog yazarlığına başlamayı düşünen arkadaşlara önerileriniz var mı ?

Öncelikle ne kadar para kazanacağım düşüncesiyle blog yazmaya başlayacaklarsa hiç başlamasınlar. Çünkü blog yazmaya başladıktan bir süre sonra hemen para kazanamayacaklarını anlayacaklar ve blog yazmayı bırakacaklar ve böylece internet ortamına bir tane daha çöp blog kazandırmış olacaklar.

Bunu yapmasınlar, blog yazmayı gerçekten seviyorlarsa yazsınlar. Zaten gerçekten severek yaparlarsa bir süre sona çok olmasa da yavaş yavaş para kazanacaklardır. Fakat para kazanmak için kesinlikle sabır etmeleri ve özgün içerikler üretmeleri gerekiyor. Eğer bunları yapamayacaklarını düşünüyorlarsa bu işe hiç kalkışmasınlar derim. Yani falanca kişi blog yazıyor para kazanıyor, bende yazayım bende para kazanayım diyerek başlamasınlar.  Lütfen kimse beni yanlış anlamasın buradaki amacım kimseye akıl vermek değil. Söylemek istediğim; blog yazmayı sadece para kazanmak için görenler, blog yazmayı fazla sürdüremez.


11 -) İstediğiniz bir şey, eklemek istediğiniz bir şeyler var mı ?

Aslında eklemek istediğim bir şey kalmadı diyebilirim. Benimle böyle bir röportaj yaptığım için sana çok teşekkür ediyorum.


Gökhan ağabeyin blog ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Blog: https://bloggokhantekin.com/

Facebook: https://www.facebook.com/gokhan.tekin2010

Instagram: https://www.instagram.com/bloggokhantekin

Twitter: https://www.twitter.com/bloggokhantekin

Ayrıca Blog Sözlük’de ki başlığa da yorum bırakabilirsiniz. https://blogsozluk.com/baslik/bloggokhantekincom

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Selam, ben Yalçın. Aksaray Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şu anda GetirBüyük deposunda Vardiya Amiri olarak çalışmaktayım.

İlgili Yazılar

15 yorum

Merhaba Yalçın, röportaj sayfanda bana da yer ayırdığın için gönülden teşekkür ediyorum.

Yanıtla

Rica ederim Gökhan ağabey ne demek. Baş tacısın. Davetimi kabul ettiğin için ben teşekkür ederim.

Yanıtla

Çok keyifli bir röportajdı. Bakalım bundan sonraki konuk kim olacak. Emeği geçenlere teşekkürler 🙂

Yanıtla

Bundan sonra ki konuk belli 🙂 Bir kadın blogger arkadaşım tabii ki. Beklemede kalın

Yanıtla

Blog röportajları güzel bir seri. Tanıdığım konukları biraz daha tanımış oluyorum, tanımadıklarımın da röportajlarını merakla okuyorum.

Yanıtla

2013’de başladım bu seriye çok tutunca dedim devam ettireyim, herkes birbirini tanısın arkadaşlık kursun. Ama son zamanlarda kiminle iletişim kursam kimse cevap vermiyor. Benimle küstüler herhalde 🙂

Yanıtla

Takip ettiğim blog sayfasının sahibinin röportajı 🙂

Yanıtla

Ama çok samimi ve okunası bir yazı olmuş.. Gerçekten kıskandım 🙂 Keşke benimle de birileri blogum hakkınta filan konuşsa..

Yanıtla

İlerleyen zamanlarda bir röportaj yapabiliriz belki, belli olmaz 🙂 Her an her yerden çıkabilirim. Daima hazır olun.

Yanıtla

Çok yararlı bir içerik olmuş başarılarınızın devamını diliyorum iyi çalışmalar.

Yanıtla

Bende araniza yeni katilan biri olarak tesekkur ederim, cok guzel bir roportaj

Yanıtla

Rica ederiz Göksu hanım. Bir gün mutlaka tanışalım o halde. Belki ileri de sizinle de röportaj yapabiliriz 🙂

Yanıtla

Merhaba. Röportaj harikaydı. Seni ve diğer blogu çok beğendim. Güzel iş çıkarmışsınız.

Yanıtla
Buse Doğan  -  5 Ocak 2019 / 14:59

Siteni yer imlerime ekledim. Gerçekten çok güzel bir blogun var. Başarın daim olsun. Bol bol röportaj bekliyorum.

Yanıtla

Güzel bir söyleşi olmuş. Blogu yeni keşfettim. Böylesine güzel içeriklerin devamını bekliyoruz.

Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir