Blog Röportajları – Sena Yaşar

Merhaba arkadaşlar uzun bir sürenin ardından yeniden röportaj yapmaya karar verdim. İlk röportajımın kurbanı Sena Yaşar oldu. Kendisini keşke daha önceden tanısaydım demişimdir. Benim çok sevdiğim, değer verdiğim, örnek aldığım yazılım mühendisi olan Mansur İşçel hocam vesilesiyle iletişime geçtik. Sonrasında da Sena ile tanışmıştık zaten. Sena Yaşar’ı kısaca bahsetmem gerekirse bilişime düşkün, araştırmayı, yeni şeyler keşfetmeyi seven birisidir. Kendisiyle sürekli bilişim üzerine konuşuruz. Cana yakın bir insandır. Neyse fazla uzatmadan röportaja geçelim.

1-Kendinizi tanıtır mısınız ?

Sena Yaşar: 30 Mayıs  1996 Gaziantep doğumluyum.5 yaşında babamın işi nedeniyle Şanlıurfa’ya taşındık. İlk ve orta öğretimimi Şanlıurfa’da tamamladım. Şanlıurfa Anadolu Lisesi’nden Eşit Ağırlıkçı olarak 2014 yılında mezun oldum. Aynı yıl Aksaray Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü kazandım. İlk yıl bölüme alışma sürecinden sonra henüz üniversitemizde yeni açılmış olan bölümümüz için bir şeyler yapmak istedik.2. sınıfa başladığımda bölüm arkadaşlarımız ve Sayın Alev Elçi hocamızla Yönetim Bilişim ve Yenilikçilik Topluluğunu kurduk.

2-Neden YBS bölümünü tercih ettiniz ? Tercih etme sebebiniz ?

Üniversite sınav sonuçlarım açıklandıktan sonra alışılmış mesleklerin dışında yeni ve farklı bir meslek arayışındaydım. Sonra tercih rehberlerinde yeni bir meslek fark ettim Yönetim Bilişim Sistemleri. Aynı dönemde babamda bir YBS mezununun yapacağı işi yapıyordu ve inceleyince ilgimi çekmeye başladı. Aileme fikrimi belirttim ve desteklediler. Sonra hocalarımla konuştum ve yönetim kısmının bana uygun olduğunu bilgisayarda zorlanacağımı söylediler. Bunu kabullenip tercih ettim ve memnunum.

3-Sizin açınızdan YBS’nin kolay ve zor yanları nelerdir ?

YBS’ tek kolay yönü onu kazanmak :). Sonrasında okumak biraz yorucu. Hem İşletme hem Bilgisayar dersleri özellikle sınav dönemlerinde ağır gelebiliyor. Lisedeyken yönetime merakım vardı bu kısımda pek zorlanmıyorum. Bizde yanlış bir algı vardır: herhangi bir sınava hazırlanırken teknolojiden uzak kalınmalıdır. Bende bu algının kurbanı olarak üniversite sınavına hazırlanırken ve lise döneminde bilgisayardan uzaktım. İlk yıl bilgisayara alışma sürecinde biraz zorlandım.

4-YBS okuyacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?

Yeniliğe açık, bilişim ve yönetime ilgili herkesin okuyabileceği bir bölüm. YBS öğrencisi öğrenmeye açık ve aktif olmalıdır.

5-Bilgisayar başında neler yaptığınızı, neler ile uğraştığınızı yakın çevrenize anlatır mısınız ?

Çevremdekiler bu duruma alışmaya başladı. Memleketteyken annem ve öğrenci evindeyken ev arkadaşlarımın sitemlerine alıştım artık. Açıkça anlatırım ne yaptığımı çünkü genelde boş oturmam sürekli okuma, araştırma halindeyimdir.

7-İnternet’te forum, sosyal medya vb. sitelerde üyelik alırken kullandığınız özel bir kullanıcı adı var mıdır ?

Bilişimci olarak her mecrada bulunmaya çalışıyorum. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Reddit, Linkedin, Tumblr vb sosyal medya sitelerinde Sena Yaşar olarak her yerden ulaşabilirsiniz.

8-Sizde blog yazmayı düşünmüyor musunuz ?

Kısa bir sürede olsa bende yazdım. Editörlük ve blog yazarlığı düşünüyorum elbette uygun bir vakitte geri döneceğim sahalara :).

9-En sevdiğiniz söz nedir ?

“ Küçük başlayın, büyük düşünün.” Steve Jobs

10-Blogum hakkında düşünceleriniz nelerdir ?

Severek okuduğum nadir bloglardan birisi. Samimi ve doğruları yazan, reklam peşinde olmadan dürüst yazılara hayranız. Sitenin dizaynı, içeriği sadece öğrenciye değil herkese açık ve eğlenceli. Günden güne kendini geliştiren Yalçın Güler’in adını duyurduğu ve daha çok duyuracağı ilk mecra oluşu hayranlık uyandırıcı. İlgiyle yeni yazıları bekliyorum :).

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Selam, ben Yalçın. Aksaray Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şu anda GetirBüyük deposunda Vardiya Amiri olarak çalışmaktayım.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir