- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Her sene olduğu gibi bu sene de Aksaray Üniversitesi YBS öğrencileri güzel bir konferans hazırladılar. Konferans normalde 10:30 da başlayacaktı fakat bazı yol aksaklıkları nedeniyle saat 13:00 ertelendi. Bizde o saate kadar ne yapalım derken Mükremin hocamız hadi okey oynayalım dedi. Asü çarşı’ya gittik 2 okey masası kurduk ve öğlene kadar vakit geçirdik. Öğle yemeğini yedikten sonra konferans salonununa geçtik. Konferansa daha öncesinde de tanıdığım sayın Emrah Kozan, Raifhan Aydın, Murat Kaplan ve Bahtiyar Gençero sunum yaparak kendi bilgilerini bizlerle paylaştılar.
İlk konuşmacı Kariyer.net’den Bahtiyar Gençero idi. Sunumunda özgeçmiş (CV) nasıl olmadı, özgeçmiş hazırlarken nerelere dikkat edilmedi vb sorularla karşı tarafa bir çok cevap hakkı doğdu. Daha sonrasında iş alımında mülakat aşaması, mülakat sürecinin altın kurallarını, yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken hususları göz önünde buldurdu.
Diğer konuşmacı ise geçen sene Antalya’da tanıdığım Murat Kaplan’dı. Murat Kaplan bize Geleceğin liderlerinin kimler olacağından ve 10 yıl sonra nerede olacağımızdan bahsetti. Ardından şöyle güzel bir söz söyledi.
“Farkındalık yaratalım ki geleceğimize, çocuklarımıza güzel bir dünya bırakalım.”
Peki nasıl farkındalık’lı birey oluruz ? Farkındalık’lı birey olmak için şu başlıklara gerek vardır.
- Kişilik
- Cesaret
- İletişim
- Uyum
- Şefkat
- Katkı
Beyninizin gürültüsünün sizi ele geçirmesine asla izin vermeyin. Çünkü gürültü düşüncelerimizi, fikir ürütmemizi, farkındalık yaratmamızı engeller. Mutluyken asla söz vermeyin. Çünkü mutluyken, kafanız rahatken he rşey güzel olumlu gözükebilir. Tamam ben yaparım dersiniz. Bir diğer yanı mutsuz olduğunuz an başınız dar dadır yapamayacağınızı ya da sözünüzü gerçekleştirmek için fırsat olmayacağını anlarsınız.
Diğer konuşmacı Pixel Akademi kurucusu olan Emrah Kozan’dı. Sunumunda Tasarımcının Kariyer Yolculuğunu anlattı. Tasarım ve Grafik Tasarımı arasında ki farkları anlattı. Yıllar yıllar öncesinde mağara’ya çizilen o insan, hayvan vb resimleri ile günümüzde ki yapılan tasarımlar arasında ki sürekliliği anlattı. Tasarım yaparken özgün olmayı, kafanın rahat olması gerekmektedir. Sunumda Emrah Kozan’ın çok güzel bir sözü vardı;
“Biz de bir tasarımız, yüce tasarımcının tasarladığı yarattığı varlıklarız.”
Tasarımcılık bir ihtiyaçtır. Bu işi yapıyorsanız bir şeyler üretmek zorundasınız. Hiç bir şey yapamıyorsanız bile en güzel yöntem müziği açın yanınıza çayınızı kahvenizi alın ve bir şeyler katmaya çalışın. Emrah hoca konuşmasının bir kısmanda beni baz alarak örnek verdi.
(Fikir üretin blog yazın. Adam Neşet Ertaş dinleye dinleye bozlak dinleye dinleye tasarım yapıyor. Blog yaz diye diye adamı blogcu yaptık. Bilişimde ipini koparan direk Yalçın’ı buluyor. Bundan para kazanıyor ve seminer sonrası hayatı değişiyor. )
Son konuşmacı ise yine Pixel Akademi kurucu ortağı olan Raifhan Aydın’dı. Sunumunda yazılım nerede, ne zaman, neden ve nasıl yazacağımız hakkında soru cevap şeklinde sunumunu anlattı.
- Lisp
- Prolog
- C++
- POP-11
- Matlab
- Lush
Yapay zeka, insan zekasını alt edecek mi ? Bu soruya hep beraber yanıt aradık. Raifhan Hoca yine soru cevap şeklinde sunumunu anlatmaya devam etti. Sunum sırasında da Aksaray’da ki tırlara laf sokmadan duramadı 🙂